El tractament lexicogràfic de la sufixació apreciativa en català

Autors/ores

  • Martí Freixas Cardona Universitat Pompeu Fabra

Paraules clau:

derivació apreciativa, pragmàtica, lexicografia, diccionaris, marques d’ús

Resum

 

La representació de l'afixació apreciativa en els diccionaris de la llengua general suposa un autèntic repte per als lexicògrafs, ja que són peces lèxiques amb certes particularitats en les quals intervenen factors pragmàtics marcats per la situació comunicativa i els parlants. En aquest treball presentem el tractament que reben en diferents obres lexicogràfiques catalanes els sufixos que vehiculen usos amb connotacions pragmàtiques per determinar com s'apliquen aquests valors apreciatius.

 

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografia de l'autor/a

Martí Freixas Cardona, Universitat Pompeu Fabra

Martí Freixas és graduat en Traducció i Ciències del Llenguatge (2016) i màster en Estudis del Discurs: Comunicació, Societat i Aprenentatge (2017) per la Universitat Pompeu Fabra (UPF), on actualment cursa el programa de doctorat en Traducció i Ciències del Llenguatge, amb una tesi centrada en la sufixació apreciativa en català. Les seves línies d'interès principals són la neologia, la lexicografia i la morfopragmàtica, i ha impartit assignatures de terminologia i ús comparat catalàespanyol al Departament de Traducció i Ciències del Llenguatge de la UPF. Col·labora en projectes dels grups de recerca InfoLex i IULATERM de la mateixa universitat.

Descàrregues

Publicat

2020-06-29

Com citar

Freixas Cardona, M. (2020). El tractament lexicogràfic de la sufixació apreciativa en català. Terminàlia, (21), 19–28. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/Terminalia/article/view/146131

Número

Secció

Articles