La indústria alimentària a l’Eixample de Barcelona, 1868-1970: la indústria

Autores/as

  • Mercè Tatjer Mir Universitat de Barcelona

Palabras clave:

Sucre, sopa, fideus, indústria, Barcelona.

Resumen

Al llarg del segle xix a l’Eixample de Barcelona es desenvolupà una important indústria del sector de l’alimentació, del qual en aquesta comunicació analitzem amb detall tres empreses, dues refineries de sucre i una fàbrica de pastes de sopa. Es tracta de la Refinería Barcelonesa de Azúcares (1880-1899), de la Refinería de San Luis (1889-1940) i de Pastas Alimenticias Ramón Flo, fabricant de canelons El Pavo, creada a inicis del segle xx, que ha esdevingut amb el temps un important referent del sector.

Paraules clau: Sucre, sopa, fideus, indústria, Barcelona.

Descargas

Los datos de descargas todavía no están disponibles.

Biografía del autor/a

Mercè Tatjer Mir, Universitat de Barcelona

Professora emèrita del Departament
de Didàctica de les Ciències Socials
de la Universitat de Barcelona
mtatjer@ub.edu

Descargas

Cómo citar

Tatjer Mir, M. (2018). La indústria alimentària a l’Eixample de Barcelona, 1868-1970: la indústria. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 16, 39–48. Recuperado a partir de https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/144676

Número

Sección

Artículos