Vivrio parahaemolyticus: característiques i viabilitat en matrius de peix

Autors/ores

  • M. Àngels Calvo Torras Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
  • E. Leonardo Arosemena Angulo Universitat Autònoma de Barcelona
  • Lídia Domínguez Clavería Universitat Autònoma de Barcelona
  • Gisela Girmé Vidal Universitat Autònoma de Barcelona
  • Maria Rodríguez González Universitat Autònoma de Barcelona
  • Carles Adelantado Universitat Autònoma de Barcelona
  • Lucía Pérez Caullán Universitat Autònoma de Barcelona

Resum

Vibrio parahaemolyticus és unmicroorganisme que pot trobar-se en productes alimentaris d’origenmarí. Per aquesta raó, el seu consumpot produir infeccions alimentàries. Es considera que el seu hàbitat està restringit a àrees específiques delmón, sobretot a països de l’Est. Tot i així, aquest microorganisme ha estat trobat en una gran quantitat d’ambients aquàtics.

L’objectiu del present estudi va ser determinar la viabilitat de Vibrio parahaemolyticus enmostres de tonyina (Thunnus sp.) i salmó (Salmo sp.) mitjançant inoculacions experimentals sota condicions controlades de laboratori.

PARAULES CLAU: Vibrio parahaemolyticus, viabilitat, salmó, tonyina.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografies de l'autor/a

M. Àngels Calvo Torras, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Catedràtica de Sanitat Animal (UAB)
Àrea de Sanitat Animal
Universitat Autònoma de Barcelona

E. Leonardo Arosemena Angulo, Universitat Autònoma de Barcelona

Grup de recerca en Microbiologia aplicada i mediambiental. Departament de Sanitat i d'Anatomina Animals. Facultat de Veterinària. UAB

Lídia Domínguez Clavería, Universitat Autònoma de Barcelona

Grup de recerca en Microbiologia aplicada i mediambiental. Departament de Sanitat i d'Anatomina Animals. Facultat de Veterinària. UAB

Gisela Girmé Vidal, Universitat Autònoma de Barcelona

Grup de recerca en Microbiologia aplicada i mediambiental. Departament de Sanitat i d'Anatomina Animals. Facultat de Veterinària. UAB

Maria Rodríguez González, Universitat Autònoma de Barcelona

Grup de recerca en Microbiologia aplicada i mediambiental. Departament de Sanitat i d'Anatomina Animals. Facultat de Veterinària. UAB

Carles Adelantado, Universitat Autònoma de Barcelona

Grup de recerca en Microbiologia aplicada i mediambiental. Departament de Sanitat i d'Anatomina Animals. Facultat de Veterinària. UAB

Lucía Pérez Caullán, Universitat Autònoma de Barcelona

Grup de recerca en Microbiologia aplicada i mediambiental. Departament de Sanitat i d'Anatomina Animals. Facultat de Veterinària. UAB

Descàrregues

Publicat

2011-09-06

Com citar

Calvo Torras, M. Àngels, Arosemena Angulo, E. L., Domínguez Clavería, L., Girmé Vidal, G., Rodríguez González, M., Adelantado, C., & Pérez Caullán, L. (2011). Vivrio parahaemolyticus: característiques i viabilitat en matrius de peix. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 42–44. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/49505

Número

Secció

Articles

Articles més llegits del mateix autor/a