Alimentació i gastronomia al diccionari normatiu

Auteurs-es

  • Mercè Lorente Casafont Universitat Pompeu Fabra
  • Joan Maria Romaní Olivé Societat Catalana de Terminologia

Mots-clés :

alimentació, gastronomia, cultura, diccionari

Résumé

El menjar és un referent ben present en els diccionaris. Tanmateix, el tractament lexicogràfic que se’n fa no és sempre homogeni. La raó cal cercar-la en el caràcter difús i cultural d’aquest lèxic. D’una banda, no és clara la distinció entre lèxic especialitzat i lèxic quotidià; de l’altra, la càrrega cultural d’aquests mots du els lexicògrafs a introduir-hi valoracions. En aquest treball fem una primera revisió dels articles referits al menjar del Diccionari de la llengua catalana (2007), per tal d’identificar els punts conflictius del tractament lexicogràfic d’aquesta mena mots.

Téléchargements

Les données relatives au téléchargement ne sont pas encore disponibles.

Biographie de l'auteur-e

Joan Maria Romaní Olivé, Societat Catalana de Terminologia

Llicenciat en Filologia Catalana per la UB (1980), ha treballat molts anys a la Direcció General de Política Lingüística. Membre de la Societat Catalana de Terminologia. Autor del Diccionari del vi i del beure. Des de gener del 2016, jubilat actiu al Montsià.

Téléchargements

Comment citer

Lorente Casafont, M., & Romaní Olivé, J. M. (2019). Alimentació i gastronomia al diccionari normatiu. Terminàlia, (19), 7–16. Consulté à l’adresse https://revistes.iec.cat/index.php/Terminalia/article/view/145857

Numéro

Rubrique

Des articles