Ús acadèmic de les TIC a la universitat: innovació docent en comunicació i art

Autors/ores

  • Violeta Izquierdo Expósito Universitat Complutense de Madrid
  • Marina Fernández Maestre Universitat Complutense de Madrid

Paraules clau:

innovació, TIC, educació, universitat, comunicació, art.

Resum

La universitat, com a agent formador dels futurs professionals en tots els àmbits del coneixement, ha d’afrontar el repte de l’ús de les noves tecnologies de la informació i la comunicació. L’ús reflexiu i constructiu de les TIC permet desenvolupar i activar estratègies metodològiques en entorns virtuals d’ensenyament que promouen una nova actitud de l’estudiant de cara a l’aprenentatge. El present treball pretén compartir l’experiència de la implementació d’un cas pràctic d’innovació a la universitat en l’àmbit de la comunicació i l’art. Una pràctica educativa desenvolupada durant tres cursos, en els quals s’ha produït l’ocupació didàctica de les TIC i l’ús acadèmic de les xarxes socials. Aquesta investigació ha demostrat la importància de la competència digital i la creativitat dels professors en aquest procés, i la motivació i l’interès generats en els estudiants cap a la integració i l’ús d’aquestes eines en el camp de la formació universitària.

PARAULES CLAU: innovació, TIC, educació, universitat, comunicació, art.

Biografies de l'autor/a

Violeta Izquierdo Expósito, Universitat Complutense de Madrid

Professora titular del Departament de Periodisme i Comunicació Global de la Facultat de Ciències de la Informació de la Universitat Complutense de Madrid.

Marina Fernández Maestre, Universitat Complutense de Madrid

Doctoranda del Departament de Periodisme i Comunicació Global de la Facultat de Ciències de la Informació de la
Universitat Complutense de Madrid.

Descàrregues

Com citar

Izquierdo Expósito, V., & Fernández Maestre, M. (2020). Ús acadèmic de les TIC a la universitat: innovació docent en comunicació i art. Comunicació. Revista De Recerca I d’anàlisi, 37(1), 95–113. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TC/article/view/148121

Número

Secció

Articles