Cura de continguts i fonts d’informació obertes per a comunicadors: relacions estratègiques en un periodisme de qualitat

Autors/ores

  • Lluís Codina Universitat Pompeu Fabra
  • Javier Guallar Universitat de Barcelona

Paraules clau:

cura de continguts, cura de notícies, cura periodística, fonts d’informació, fonts obertes, agregadors de notícies, xarxes socials.

Resum

La cura de continguts i les fonts obertes d’informació són dues peces que es poden unir al servei del periodisme de qualitat. Les fonts obertes poden ser un dels principals instruments dels periodistes, juntament amb altres tipus de fonts, i tenen avantatges i característiques pròpies. La cura de continguts proporciona el marc estratègic, a través del qual el periodista pot explotar de manera especialment eficient aquestes fonts obertes.

PARAULES CLAU: cura de continguts, cura de notícies, cura periodística, fonts d’informació, fonts obertes, agregadors de notícies, xarxes socials.

Biografies de l'autor/a

Lluís Codina, Universitat Pompeu Fabra

Professor del Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra i membre del Grup de Recerca en Documentació Digital i Comunicació Interactiva (DigiDoc), Barcelona.


Javier Guallar, Universitat de Barcelona

Professor del Departament de Biblioteconomia, Documentació i Comunicació Audiovisual de la Universitat
de Barcelona i membre del Centre de Recerca en Informació, Comunicació i Cultura (CRICC), Barcelona.

Descàrregues

Com citar

Codina, L., & Guallar, J. (2019). Cura de continguts i fonts d’informació obertes per a comunicadors: relacions estratègiques en un periodisme de qualitat. Comunicació. Revista De Recerca I d’anàlisi, 36(2), 71–86. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TC/article/view/146062

Número

Secció

Articles