Alimentació i gastronomia al diccionari normatiu

Autores/as

  • Mercè Lorente Casafont Universitat Pompeu Fabra
  • Joan Maria Romaní Olivé Societat Catalana de Terminologia

Palabras clave:

alimentació, gastronomia, cultura, diccionari

Resumen

El menjar és un referent ben present en els diccionaris. Tanmateix, el tractament lexicogràfic que se’n fa no és sempre homogeni. La raó cal cercar-la en el caràcter difús i cultural d’aquest lèxic. D’una banda, no és clara la distinció entre lèxic especialitzat i lèxic quotidià; de l’altra, la càrrega cultural d’aquests mots du els lexicògrafs a introduir-hi valoracions. En aquest treball fem una primera revisió dels articles referits al menjar del Diccionari de la llengua catalana (2007), per tal d’identificar els punts conflictius del tractament lexicogràfic d’aquesta mena mots.

Descargas

Los datos de descargas todavía no están disponibles.

Biografía del autor/a

Joan Maria Romaní Olivé, Societat Catalana de Terminologia

Llicenciat en Filologia Catalana per la UB (1980), ha treballat molts anys a la Direcció General de Política Lingüística. Membre de la Societat Catalana de Terminologia. Autor del Diccionari del vi i del beure. Des de gener del 2016, jubilat actiu al Montsià.

Descargas

Cómo citar

Lorente Casafont, M., & Romaní Olivé, J. M. (2019). Alimentació i gastronomia al diccionari normatiu. Terminàlia, 1(19), 7–16. Recuperado a partir de https://revistes.iec.cat/index.php/Terminalia/article/view/145857

Número

Sección

Artículos

Artículos más leídos del mismo autor/a

<< < 1 2 3 4