Juan Carlos Sager: home polifacètic, avançat al seu temps

Autors/ores

Resum

Juan Carlos Sager deixa un gran llegat no només de publicacions, sinó també de molts altres elements, igual d’importants. I els records d’aquests perduren en la memòria de tothom que el va conèixer i admirar.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografies de l'autor/a

Maria Pozzi, El Colegio de México

És professora i investigadora del Centro de Estudios Lingüísticos y Literarios del Colegio de México. Es va doctorar en lingüística computacional a l’Institut de Ciència i Tecnologia de la Universitat de Manchester (UMIST). Les seves àrees d’especialitat són la terminografia, la lexicografia infantil, la normalització terminològica i la neologia. L’any 2006 va rebre el Wüster Special Prize. Ha col·laborat en més de 30 diccionaris especialitzats i en un nombre semblant de normes ISO; les seves publicacions inclouen més de 100 articles en revistes, capítols de llibres i actes de congressos.

Gerardo Sierra, Universidad Nacional Autónoma de México

És investigador titular de l'Instituto de Ingeniería de la Universidad Nacional Autónoma de México, on va fundar i liderar el Grupo de Ingeniería Lingüística. Va fer el doctorat en lingüística computacional a l’Institut de Ciència i Tecnologia de la Universitat de Manchester (UMIST). Les seves especialitats són la terminòtica, la lingüística de corpus i l’extracció d’informació. Ha publicat tres llibres I més de 200 articles en revistes, capítols de llibres i actes de congressos.

Descàrregues

Publicat

2023-06-29 — Actualitzat el 2023-06-30

Versions

Com citar

Pozzi, M., & Sierra, G. (2023). Juan Carlos Sager: home polifacètic, avançat al seu temps. Terminàlia, 1(27). Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/Terminalia/article/view/150584 (Original work published June 29, 2023)

Número

Secció

Semblança: Juan-Carlos Sager (1929-2021)