Història de la premsa alternativa de Catalunya: una proposta cronològica i tipològica

Autors/ores

  • Eloi Camps Durban Universitat Pompeu Fabra

Paraules clau:

història de la premsa, premsa catalana, premsa alternativa, mitjans alternatius, moviments socials, revisió bibliogràfica.

Resum

El present article planteja una primera aproximació a la història de la premsa alternativa de Catalunya. La proposta s’estructura en sis períodes, des de la segona meitat del segle xix fins a principis del xxi. Per a cada etapa indiquem els tipus de periòdics alternatius que hi sorgiren i els conceptualitzem segons els principals models de mitjans alternatius establerts en la recerca internacional. Així mateix, destaquem publicacions representatives de cada categoria i època. D’aquesta manera, assenyalem quines han estat les tendències en la premsa alternativa i oferim una caracterització inicial de l’evolució del sector en el seu conjunt.

PARAULES CLAU: història de la premsa, premsa catalana, premsa alternativa, mitjans alternatius, moviments socials, revisió bibliogràfica.

Biografia de l'autor/a

Eloi Camps Durban, Universitat Pompeu Fabra

Grup de Recerca en Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra.

Descàrregues

Com citar

Camps Durban, E. (2021). Història de la premsa alternativa de Catalunya: una proposta cronològica i tipològica. Comunicació. Revista De Recerca I d’anàlisi, 38(2), 51–70. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TC/article/view/149403

Número

Secció

Articles