Els bloggers que critiquen la premsa són finalment rellevants? (Re)definint la responsabilitat dels mitjans en l’era de la participació ciutadana

Autors/ores

  • David Cheruiyot Universitat de Karlstad, Suècia

Paraules clau:

bloggers, pràctica periodística, rendició de comptes de mitjans, crítica de mitjans, responsabilitat de mitjans, mitjans participatius.

Resum

Els anomenats bloggers que critiquen els mitjans tradicionals sobre la mala qualitat del periodisme són considerats instruments potencialment influents de la rendició de comptes i la responsabilitat dels mitjans de comunicació. Aquest article qüestiona si, en retrospectiva, el vell ordre de la rendició de comptes de mitjans encara té rellevància en un entorn cada vegada més interconnectat. L’objectiu és proposar un marc per comprendre com els bloggers que fan crítica de la pràctica del periodisme tradicional poden ser examinats en un estudi sobre la responsabilitat dels mitjans en l’era digital. Aquest assaig analitza el concepte de rendició de comptes dels mitjans i la importància de la crítica que actors com els bloggers fan de la pràctica del periodisme.

Paraules Clau: bloggers, pràctica periodística, rendició de comptes de mitjans, crítica de mitjans, responsabilitat de mitjans, mitjans participatius.

Descàrregues

Com citar

Cheruiyot, D. (2017). Els bloggers que critiquen la premsa són finalment rellevants? (Re)definint la responsabilitat dels mitjans en l’era de la participació ciutadana. Comunicació. Revista De Recerca I d’anàlisi, 34(1), 107–121. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TC/article/view/143135

Número

Secció

Articles