Prendre 5 racions al dia entre fruites i hortalisses, un repte accessible per a tothom

Autors/ores

  • Manuel Moñino Gómez Col.legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de les Illes Balears (CODNIB)
  • Pilar Cervera Ral Universitat de Barcelona

Resum

Els canvis en l’estil de vida de les últimes dècades han fet que alguns sectors de la població s’hagin allunyat d’un patró alimentari saludable, i s’ha detectat la pèrdua de protagonisme de grups d’aliments de consumtradicional en el nostremedi, comsón les fruites i hortalisses.

Es defineixen en primer lloc els aliments que integren aquests grups, s’analitza el seu valor nutritiu i protector, les recomanacions de consumque fan diferents organismes i països, el concepte que els diferents grups d’experts defineixen coma «ració» de fruita i hortalisses.Aixímateix es descriuen les dades oficials sobre el consumglobal a Espanya.

Seguidament es justifica la necessitat de promocionar el consum d’aquests aliments fonamentals en la prevenció de trastorns imalalties prevalents en la societat actual (sobrepès i obesitat, hipertensió, malalties cardiovasculars, diabetis tipus II i alguns tipus de càncer).

Per acabar s’analitzen les barreres existents per al seu consumi s’apunten estratègies i consells per incrementar i facilitar el consumdiari de «cinc racions entre fruites i hortalisses» en elmarc de la promoció de la salut.

PARAULES CLAU: Fruites, hortalisses, verdures, antioxidants, promoció de la salut, prevenció demalalties prevalents.

Descàrregues

Publicat

2011-09-06

Com citar

Moñino Gómez, M., & Cervera Ral, P. (2011). Prendre 5 racions al dia entre fruites i hortalisses, un repte accessible per a tothom. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 3–10. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/44778

Número

Secció

Articles