La violència de gènere i el repte de la representació visual

Autors/ores

  • Birgit Wolf Universitat del Danubi de Krems (Àustria)

Paraules clau:

violència de gènere, violència contra les dones, representació, violència simbòlica, comunicació visual, mitjans de comunicació.

Resum

Tenint en compte els esforços per resoldre el fenomen social de la violència contra les dones, universal en tots els països, la informació, la sensibilització i el paper dels mitjans de comunicació es consideren com un dels objectius clau. Segons la Comissió Europea (2010), el sector audiovisual és la font més important d’informació. En conseqüència, aquest treball té com a objectiu analitzar les actituds cap a i les manifestacions de la
representació visual de la violència contra les dones. L’article es basa en treballs que examinen les representacions dels mitjans tradicionals i l’anàlisi dels efectes visuals de les representacions dels moviments de lluita contra la violència de gènere.

Paraules clau: violència de gènere, violència contra les dones, representació, violència simbòlica, comunicació visual, mitjans de comunicació.

Descàrregues

Com citar

Wolf, B. (2013). La violència de gènere i el repte de la representació visual. Comunicació. Revista De Recerca I d’anàlisi, 30(1), 193–216. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TC/article/view/67175

Número

Secció

Miscel·lània científica