Medicaments: noms comercials o de marca

Autors/ores

  • Carles Riera Universitat Ramon Llull

Paraules clau:

medicament, marca comercial, noms descriptius, noms de fantasia o inventats

Resum

En aquest treball es presenta un ampli mostrari sobre els noms comercials o de marca dels medicaments, estudiant-ne l'origen i classificant-los en dos grans grups: noms descriptius i noms de fantasia o inventats. Els del primer grup van subclassificats ate- nent característiques vàries dels diversos fàrmacs (classe química, activitat, òrgan diana, espècie vegetal, composició química, com- panyia farmacèutica, indicador de benefici, etc.). Destaquen, pel gran nombre, els que fan referència a un nom genèric i aquells el nom dels quals té a veure amb el benefici que causa el medicament en qüestió en el pacient. 

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografia de l'autor/a

Carles Riera, Universitat Ramon Llull

Carles Riera eÌs doctor en Filologia Catalana, llicenciat en FarmaÌ€cia i amb estudis de Teologia, eÌs un especialista en el camp del llenguatge cientiÌfic, docent d'aquesta mateÌ€ria des de l'any 1987. EÌs autor de diversos llibres, com ara Manual de catalaÌ€ cientiÌfic (1992) -el primer sobre aquest tema en la nostra llengua-, El leÌ€xic cientiÌfic catalaÌ€ de la botaÌ€nica (2000) -la tesi doctoral- o Manual de traduccioÌ de textos cientiÌfics de l'angleÌ€s al catalaÌ€ (2014) -l'obra apareguda meÌs recentment. Ha publicat articles a TerminaÌ€lia i a altres revistes especialitzades. Exerceix de professor a la Facultat de ComunicacioÌ i Relacions Internacionals i a la Facultat de CieÌ€ncies de la Salut, ambdues pertanyents a la Universitat Ramon Llull. 

Descàrregues

Publicat

2017-06-19

Com citar

Riera, C. (2017). Medicaments: noms comercials o de marca. Terminàlia, (16), 29–39. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/Terminalia/article/view/142775

Número

Secció

Articles