HCC - Portal de Publicacions - RACO - Contacte

Vol. 11, Núm. 1

juliol 2009

Sumari

Editorial

[Més difusió per a l'actualitat científica relativa als aliments]
  2

Tecnologia

Qualitat microbiològica dels productes vegetals frescos mínimament processats i desenvolupament de tecnologies de bioconservació mitjançant bacteris de l'àcid làctic
Emili Montesinos Seguí, Rosalia Trias, Lluís Bañeras, Jesús Francés, Jordi Cabrefiga, Anna Bonaterra i Carreras, Esther Badosa 3-9
Transgénicos, nutrigenética y nutrigenómica en alimentación
Daniel Ramón Vidal 10-12

Ciència

Plans de control d'al·lèrgens a la indústria agroalimentària: el paper de l'anàlisi a la fàbrica
Richard Fielder 13-15
La Reacció en cadena de la polimerasa (PCR)
Armand Sánchez Bonastre 16-19
Efecte dels colorants addicionats a pinsos per a animals de companyia sobre el desenvolupament de soques fúngiques
María Rodríguez González, Aroa de la Fuente Canet, Leonardo Arosemena Angulo, Carles Adelantado Faura, M. Àngels Calvo Torras 20-22
El Cultiu dels transgènics a Catalunya
Meritxell Serret i Aleu 23-25

Congressos

VII Workshop sobre «Mètodes ràpids i automatització en microbiologia alimentària»
Josep Yuste 26-28
V Congrés Nacional d'Enginyeria d'Aliments i II Congrés Iberoamericà de Seguretat Alimentària (CESIA-CIBSA08)
Mercè Raventós Santamaria 29-30
3r Congrés d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient «La gestió de l'H^2O»: usos i eficiència
M. Cinta Pastor 31-32

Entrevista

Francesc Puchal i Mas
  33-37

Museus

El Museu de la Xocolata de Barcelona
  38-40



Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

ISSN: 2013-987X (edició electrònica); 1137-7976 (edició impresa).

Revista indexada a: RACO

Adreça postal:
TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments
Carrer del Carme, 47
08001 Barcelona
Telèfon: 933 248 580 • Fax: 932 701 180
Adreça electrònica: acca@iec.cat
Adreça d’Internet: http://acca.iec.cat