«A punt». Anàlisi del relat televisiu de TV3 sobre la mobilització ciutadana de la Diada Nacional de Catalunya del 2016

Autors/ores

  • Gemma Palà Navarro Universitat Pompeu Fabra (UPF)

Paraules clau:

procés sobiranista, Diada Nacional de Catalunya, manifestació independentista, TV3, enquadraments genèrics, cobertura periodística.

Resum

L’estudi analitza la cobertura que els informatius del canal televisiu TV3 van fer sobre la manifestació de l’11 de setembre de 2016 amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Des del 2012, aquesta és la cinquena manifestació que hi ha hagut a favor de la independència de Catalunya i la primera just després de les eleccions catalanes del 27 de setembre de 2015. L’interès d’aquesta anàlisi rau en el fet que els mitjans de comunicació catalans poden tenir influència a l’hora de construir el relat del procés sobiranista i, en conseqüència, en l’opinió pública. A partir de l’anàlisi quantitativa de contingut i l’anàlisi d’enquadraments (frames) genèrics és possible determinar que els informatius de TV3 van emfatitzar l’interès humà del conflicte, van assenyalar-ne uns responsables i van ressaltar les desavinences polítiques.

PARAULES CLAU: procés sobiranista, Diada Nacional de Catalunya, manifestació independentista, TV3, enquadraments genèrics, cobertura periodística.

Biografia de l'autor/a

Gemma Palà Navarro, Universitat Pompeu Fabra (UPF)



Descàrregues

Com citar

Palà Navarro, G. (2018). «A punt». Anàlisi del relat televisiu de TV3 sobre la mobilització ciutadana de la Diada Nacional de Catalunya del 2016. Comunicació. Revista De Recerca I d’anàlisi, 35(1), 27–45. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TC/article/view/144662

Número

Secció

Articles