Gènesi i evolució dels escriptors mediàtics a Catalunya

Autors/ores

  • Toni Duró

Paraules clau:

escriptors mediàtics, autors mediàtics, celebritats literàries, societat hipermoderna, sistema literari català, Sant Jordi.

Resum

El terme binomi escriptor mediàtic té una nombrosa hemerografia, però compta amb poca bibliografia acadèmica. Amb l’objectiu d’investigar la seva gènesi i evolució a Catalunya, en el treball de camp d’aquesta recerca es realitza una revisió hemerogràfica exhaustiva que comprèn el període 1993-2020, el qual delimita també l’àmbit temporal de l’article, que va des del moment en què es registra la primera menció del terme binomi estudiat en la premsa catalana fins a l’inici de la pandèmia ocasionada per la COVID-19. Els resultats de la investigació palesen les particularitats i els trets configuratius amb què compten els escriptors mediàtics a casa nostra gràcies a tradicions com la Diada de Sant Jordi i la seva extensa cobertura informativa.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Descàrregues

Com citar

Duró, T. (2024). Gènesi i evolució dels <i>escriptors mediàtics</i> a Catalunya. Comunicació. Revista De Recerca I d’anàlisi, 41(1), 135–159. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TC/article/view/153936

Número

Secció

Articles