Avaluació energètica de residus industrials biodegradables a Catalunya

Autores/as

  • Xavier Flotats Ripoll Departament d’Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia. Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) - Barcelona Tech
  • Clara Vilamajó Llobera Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona. Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) - Barcelona Tech

Resumen

El procés de digestió anaeròbia és una peça clau per a la gestió sostenible de residus orgànics. Contribueix a la producció d’energia renovable, a la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle i a la reducció de la càrrega contaminant. El sector agroalimentari és un dels principals productors dematerials orgànics residuals susceptibles de ser codigerits amb dejeccions ramaderes. A Catalunya, l’any 2008 es van generar al voltant d’1.281.500 t de residus industrials susceptibles d’ésser tractatsmitjançant digestió anaeròbia. A partir de la informació detallada de la naturalesa, tractament i quantitats generades d’aquests residus, s’ha estudiat el potencial energètic que teòricament es podria assolir digerint-los anaeròbiament, determinant el grau d’incertesa deguda a la variabilitat en la composició i en la biodegradabilitat. De l’avaluació realitzada en el present estudi, s’ha obtingut que el potencial energètic disponible a partir de residus industrials orgànics és de 118.069 TEP/any,
amb un grau d’incertesa associat a aquest valor del 33,2 %. Tenint en compte només els residusmés accessibles, el potencial energètic obtingut ha estat de 24.600 TEP/any amb un grau d’incertesa del 32,4 %, amb 11.994 TEP/any corresponent a la indústria alimentària, amb un grau d’incertesa del 34,6 %.

PARAULES CLAU: Residus orgànics, digestió anaeròbia, biogàs.

Descargas

Los datos de descargas todavía no están disponibles.

Descargas

Publicado

2012-05-30

Cómo citar

Flotats Ripoll, X., & Vilamajó Llobera, C. (2012). Avaluació energètica de residus industrials biodegradables a Catalunya. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 3–10. Recuperado a partir de https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/54388

Número

Sección

Artículos