L'Etiquetatge d'al·lèrgens com una eina important perquè els consumidors puguin escollir amb seguretat

Autores/as

  • Rosa M. Hernández Granés

Resumen

La freqüència de les al·lèrgies alimentàries augmenta i s'ha convertit en un problema de salut pública. Paral·lelament, en els darrers anys hi ha una evolució de la reglamentació que obligarà a finals del 2005 a etiquetar tots els al·lèrgens majors utilitzats voluntàriament en la fabricació de productes alimentosos, incloent-hi ingredients, additius i auxiliars tecnològics. Les indústries alimentàries són les úniques responsables en l'àmbit legal del compliment d'aquesta reglamentació. No obstant això, no hi ha reglamentació per a la contaminació fortuïta. Certes indústries han decidit fer un etiquetatge lligat al risc no mesurable de presència fortuïta dels principals al·lèrgens. Aquesta mesura és força controvertida.

Descargas

Los datos de descargas todavía no están disponibles.

Publicado

2006-01-27

Cómo citar

Hernández Granés, R. M. (2006). L’Etiquetatge d’al·lèrgens com una eina important perquè els consumidors puguin escollir amb seguretat. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 46–51. Recuperado a partir de https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/3664.001

Número

Sección

Legislació