L'Etiquetatge d'al·lèrgens com una eina important perquè els consumidors puguin escollir amb seguretat

Autors/ores

  • Rosa M. Hernández Granés

Resum

La freqüència de les al·lèrgies alimentàries augmenta i s'ha convertit en un problema de salut pública. Paral·lelament, en els darrers anys hi ha una evolució de la reglamentació que obligarà a finals del 2005 a etiquetar tots els al·lèrgens majors utilitzats voluntàriament en la fabricació de productes alimentosos, incloent-hi ingredients, additius i auxiliars tecnològics. Les indústries alimentàries són les úniques responsables en l'àmbit legal del compliment d'aquesta reglamentació. No obstant això, no hi ha reglamentació per a la contaminació fortuïta. Certes indústries han decidit fer un etiquetatge lligat al risc no mesurable de presència fortuïta dels principals al·lèrgens. Aquesta mesura és força controvertida.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Descàrregues

Publicat

2006-01-27

Com citar

Hernández Granés, R. M. (2006). L’Etiquetatge d’al·lèrgens com una eina important perquè els consumidors puguin escollir amb seguretat. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 46–51. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/3664.001

Número

Secció

Legislació