L'Etiquetatge d'al·lèrgens com una eina important perquè els consumidors puguin escollir amb seguretat Autors/ores Rosa M. Hernández Granés Resum La freqüència de les al·lèrgies alimentàries augmenta i s'ha convertit en un problema de salut pública. Paral·lelament, en els darrers anys hi ha una evolució de la reglamentació que obligarà a finals del 2005 a etiquetar tots els al·lèrgens majors utilitzats voluntàriament en la fabricació de productes alimentosos, incloent-hi ingredients, additius i auxiliars tecnològics. Les indústries alimentàries són les úniques responsables en l'àmbit legal del compliment d'aquesta reglamentació. No obstant això, no hi ha reglamentació per a la contaminació fortuïta. Certes indústries han decidit fer un etiquetatge lligat al risc no mesurable de presència fortuïta dels principals al·lèrgens. Aquesta mesura és força controvertida. Descàrregues Text complet Publicat 2006-01-27 Com citar Hernández Granés, R. M. (2006). L’Etiquetatge d’al·lèrgens com una eina important perquè els consumidors puguin escollir amb seguretat. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 46–51. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/3664.001 Més formats de citació ACM ACS APA ABNT Chicago Harvard IEEE MLA Turabian Vancouver Descarregar citació Endnote/Zotero/Mendeley (RIS) BibTeX Número Núm. 8 : novembre 2005 Secció Legislació Llicència La propietat intel·lectual dels articles és dels respectius autors. Els autors en el moment de lliurar els articles a la revista TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments per a sol·licitar-ne la publicació accepten els termes següents: Els autors cedeixen a l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació (filial de l'Institut d'Estudis Catalans) els drets de reproducció, comunicació pública i distribució dels articles presentats per a ser publicats a la revista TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments. Els autors responen davant l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, de l'autoria i l'originalitat dels articles presentats. És responsabilitat dels autors l'obtenció dels permisos per a la reproducció de tot el material gràfic inclòs en els articles. l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, està exempta de tota responsabilitat derivada de l'eventual vulneració de drets de propietat intel·lectual per part dels autors. Els continguts publicats a la revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari en el text o en el material gràfic- a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya (by-nc-nd) de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així doncs, s'autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada. La revista no es fa responsable de les idees i opinions exposades pels autors dels articles publicats.