Selecció clonal i sanitària de la varietat trepat a la denominació d'origen Conca de Barberà

Autors/ores

  • Lluís Giralt i Vidal
  • Carme Domingo i Gustems
  • Òscar Catalina Alonso
  • Santiago Mínguez i Sanz

Resum

El trepat, varietat de raïm cultivada principalment a la Denominació d'Origen (DO) Conca de Barberà, és considerat una varietat autòctona catalana. La selecció clonal i sanitària s'ha realitzat per a permetre la certificació i multiplicació dels millors clons, amb una elevada adaptació a les condicions ambientals i amb una producció per a l'obtenció de vins de qualitat. Aquest programa de selecció també permet la conservació de la diversitat intravarietal procurant mantenir el nivell de variabilitat que presenta encara la població actual.

Descàrregues

Publicat

2010-01-25

Com citar

Giralt i Vidal, L., Domingo i Gustems, C., Catalina Alonso, Òscar, & Mínguez i Sanz, S. (2010). Selecció clonal i sanitària de la varietat trepat a la denominació d’origen Conca de Barberà. Dossiers Agraris, (11), 39–46. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/DA/article/view/57169.001

Número

Secció

Articles

Articles més llegits del mateix autor/a