Influència de la tècnica de concentració de mostos en la varietat trepat

Autors/ores

  • Fina Capdevila
  • Margarita Vilavella Araujo
  • Miquel Cantó
  • Salvador Guardiola
  • Santiago Mínguez i Sanz

Resum

Existeixen una sèrie de factors edafoclimàtics que poden conduir a una falta de maduresa del raïm. Per a corregir aquest problema la legislació europea vigent permet una sèrie de pràctiques perfectament controlades com són, per exemple, l'ús de mostos concentrats rectificats (MCR) i l'autoenriquiment parcial de mostos. L'objecte d'aquest treball ha estat fer una avaluació de les possibilitats de l'aplicació de la concentració parcial de most mitjançant evaporació al buit. Del most de partida obtingut de la varietat trepat es van fer tres alíquotes, una d'elles es va concentrar parcialment fent servir el concentrador per evaporació al buit, l'altra es va enriquir amb mcr i la tercera es va deixar com a testimoni. Respecte als paràmetres enològics clàssics en els vins, es pot dir que en general no s'observen diferències importants entre els tres lots. Respecte al color s'observa una petita millora i també en el contingut en polifenols per als vins obtinguts a partir de la concentració parcial del most. Els resultats obtinguts en les successives veremes (del 2004 al 2007) posen de manifest que la concentració parcial de mostos per evaporació al buit és una tècnica vàlida i d'interès per a les bodegues per a poder concentrar els seus propis mostos mantenint la tipicitat dels seus vins.

Descàrregues

Publicat

2010-01-25

Com citar

Capdevila, F., Vilavella Araujo, M., Cantó, M., Guardiola, S., & Mínguez i Sanz, S. (2010). Influència de la tècnica de concentració de mostos en la varietat trepat. Dossiers Agraris, (11), 71–74. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/DA/article/view/57228.001

Número

Secció

Articles

Articles més llegits del mateix autor/a