Influència de la tècnica de concentració de mostos en la varietat trepat Authors Fina Capdevila Margarita Vilavella Araujo Miquel Cantó Salvador Guardiola Santiago Mínguez i Sanz Abstract Existeixen una sèrie de factors edafoclimàtics que poden conduir a una falta de maduresa del raïm. Per a corregir aquest problema la legislació europea vigent permet una sèrie de pràctiques perfectament controlades com són, per exemple, l'ús de mostos concentrats rectificats (MCR) i l'autoenriquiment parcial de mostos. L'objecte d'aquest treball ha estat fer una avaluació de les possibilitats de l'aplicació de la concentració parcial de most mitjançant evaporació al buit. Del most de partida obtingut de la varietat trepat es van fer tres alíquotes, una d'elles es va concentrar parcialment fent servir el concentrador per evaporació al buit, l'altra es va enriquir amb mcr i la tercera es va deixar com a testimoni. Respecte als paràmetres enològics clàssics en els vins, es pot dir que en general no s'observen diferències importants entre els tres lots. Respecte al color s'observa una petita millora i també en el contingut en polifenols per als vins obtinguts a partir de la concentració parcial del most. Els resultats obtinguts en les successives veremes (del 2004 al 2007) posen de manifest que la concentració parcial de mostos per evaporació al buit és una tècnica vàlida i d'interès per a les bodegues per a poder concentrar els seus propis mostos mantenint la tipicitat dels seus vins. Downloads Text complet (Català) Published 2010-01-25 How to Cite Capdevila, F., Vilavella Araujo, M., Cantó, M., Guardiola, S., & Mínguez i Sanz, S. (2010). Influència de la tècnica de concentració de mostos en la varietat trepat. Dossiers Agraris, (11), 71–74. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/DA/article/view/57228.001 More Citation Formats ACM ACS APA ABNT Chicago Harvard IEEE MLA Turabian Vancouver Download Citation Endnote/Zotero/Mendeley (RIS) BibTeX Issue 11 : La varietat trepat Section Articles License The intellectual property of articles belongs to the respective authors.On submitting articles for publication to the journal DOSSIERS AGRARIS, authors accept the following terms:Authors assign to ICEA (a subsidiary of Institut d’Estudis Catalans) the rights of reproduction, communication to the public and distribution of the articles submitted for publication to DOSSIERS AGRARIS.Authors answer to ICEA for the authorship and originality of submitted articles.Authors are responsible for obtaining permission for the reproduction of all graphic material included in articles.ICEA declines all liability for the possible infringement of intellectual property rights by authors.The contents published in the journal, unless otherwise stated in the text or in the graphic material, are subject to a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs (by-nc-nd) 3.0 Spain licence, the complete text of which may be found at http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.en. Consequently, the general public is authorised to reproduce, distribute and communicate the work, provided that its authorship and the body publishing it are acknowledged, and that no commercial use and no derivative works are made of it.The journal DOSSIERS AGRARIS is not responsible for the ideas and opinions expressed by the authors of the published articles.