Influència de la tècnica de concentració de mostos en la varietat trepat Autores/as Fina Capdevila Margarita Vilavella Araujo Miquel Cantó Salvador Guardiola Santiago Mínguez i Sanz Resumen Existen una serie de factores edafoclimáticos que pueden conducir a una falta de madurez de la uva. Para corregir este problema la legislación europea vigente permite una serie de prácticas perfectamente controladas como el uso de mostos concentrados rectificados (MCR), así como el autoenriquecimiento parcial de mostos. El objetivo del trabajo ha sido hacer una evaluación de las posibilidades de la aplicación de la concentración parcial de mosto mediante evaporación al vacío. Del mosto obtenido de la variedad trepat se hicieron tres alícuotas, en una de ellas se concentró parcialmente el mosto utilizando un concentrador por evaporación al vacío, la otra se enriqueció con MCR y la otra se dejó como testimonio. Respecto a los parámetros enológicos clásicos en los vinos, se puede decir en general que no se observan diferencias importantes entre los tres lotes. En cuanto al color se observa una pequeña mejora y también en el contenido en polifenoles para los vinos obtenidos a partir de la concentración parcial del mosto. Los resultados obtenidos en las sucesivas vendimias (del 2004 al 2007) ponen de manifiesto que la concentración parcial de mostos por evaporación al vacío es una técnica valida y de interés para las bodegas para poder concentrar sus propios mostos manteniendo la tipicidad de sus vinos. Descargas Text complet (Català) Publicado 2010-01-25 Cómo citar Capdevila, F., Vilavella Araujo, M., Cantó, M., Guardiola, S., & Mínguez i Sanz, S. (2010). Influència de la tècnica de concentració de mostos en la varietat trepat. Dossiers Agraris, (11), 71–74. Recuperado a partir de https://revistes.iec.cat/index.php/DA/article/view/57228.001 Más formatos de cita ACM ACS APA ABNT Chicago Harvard IEEE MLA Turabian Vancouver Descargar cita Endnote/Zotero/Mendeley (RIS) BibTeX Número 11 : La varietat trepat Sección Artículos Licencia La propietat intel·lectual dels articles és dels respectius autors.Els autors en el moment de lliurar els articles a la revista DOSSIERS AGRARIS per a sol·licitar-ne la publicació accepten els termes següents:Els autors cedeixen a la ICEA (filial de l'Institut d'Estudis Catalans) els drets de reproducció, comunicació pública i distribució dels articles presentats per a ser publicats a DOSSIERS AGRARIS.Els autors responen davant la ICEA de l'autoria i l'originalitat dels articles presentats.És responsabilitat dels autors l'obtenció dels permisos per a la reproducció de tot el material gràfic inclòs en els articles.La ICEA està exempta de tota responsabilitat derivada de l'eventual vulneració de drets de propietat intel·lectual per part dels autors.Els continguts publicats a la revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari en el text o en el material gràfic- a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya (by-nc-nd) de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així doncs, s'autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.La revista DOSSIERS AGRARIS no es fa responsable de les idees i opinions exposades pels autors dels articles publicats.