Àcid esteràric i salut cardiovascular

Autors/ores

  • Julio Basulto Marset
  • Maria Manera Bassols
  • Eduard Baladia Rodríguez

Resum

L’àcid esteàric (AE) és un àcid gras saturat (AGS) de cadena llarga. Comque la ingesta d’AGS per part de la població és elevada i a causa de la seva implicació en el risc cardiovascular, s’aconsella el fet de disminuir-ne el consum. No obstant això, l’AE, a diferència d’altres AGS, sembla que exerceix poc efecte sobre els lípids i les lipoproteïnes plasmàtiques, encara que falten dades entorn del seu efecte global sobre la salut cardiovascular. Per tal d’aclarir aquest aspecte, els autors han dut a terme una recerca bibliogràfica a la base de dades del Ministeri de Salud Nord-americà (Pubmed/Medline, http://www.pubmed.gov), que pertany a la Biblioteca Nacional de Medicina (Bethesda,MD). Les dades disponiblesmostren que, tot i que no és necessari el fet de disminuir el consumactual d’AE, no sembla prudent el fet de promoure’n un augment notable del consumper part de la població, a causa de la seva potencial implicació en la diabetis i pel fet que no existeixen dades suficients sobre els efectes que pot exercir una ingesta elevada d’AE sobre certsmarcadors del risc cardiovascular.

PARAULES CLAU: Àcid esteàric, àcids grassos, àcids grassos saturats, lípids sanguinis, risc cardiovascular.

Descàrregues

Publicat

2010-05-03

Com citar

Basulto Marset, J., Manera Bassols, M., & Baladia Rodríguez, E. (2010). Àcid esteràric i salut cardiovascular. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 12(1), 3–6. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/60109.001

Número

Secció

Articles

Articles més llegits del mateix autor/a