Görge K. Hasselhoff, Alexander Fidora (ed.). Ramon Martí’s ‘Pugio fidei’: Studies and texts. Santa Coloma de Queralt: Obrador Edèndum, 2017. 268 p.; 22 cm. ISBN 978 84 947566 1 0. (Exemplaria Scholastica. Textos i Estudis Medievals; 8)

Autors/ores

  • Jaume Mensa i Valls Universitat Autònoma de Barcelona

Paraules clau:

Ramon Martí, Pugio Fidei, judaisme medieval, polèmica antijueva

Resum

Görge K. Hasselhoff; Alexander Fidora (ed.). Ramon Martí’s ‘Pugio fidei’. Studies and texts. Santa Coloma de Queralt: Obrador Edèndum, 2017. 268 p.; 22 cm. ISBN: 978 84 947566 1 0. (Exemplaria Scholastica. Textos i estudis medievals; 8).

El Pugio fidei, o Pugio christianorum, és una obra monumental, cabdal, mestra, del teòleg català Ramon Martí (Subirats, ca. 1220-Barcelona, ca. 1285). L’obra representa una fita inigualada en la literatura apologètica o de polèmica entre el cristianisme i el judaisme. Els coneixements de la cultura i la religió jueva, però també de la musulmana, que Ramon Martí hi demostra són excepcionals.

La publicació, doncs, d’un llibre com el que recensionem és una notícia cultural de primer nivell. I ho és tant pel que ofereix, que és molt, com pel que promet, que és moltíssim. Efectivament, ja en les primeres línies de text del llibre llegim: «Within the series Bibliotheca Philosophorum Medii Aevi Cataloniae an edition of Ramon Martí’s famous Pugio fidei (ca. 1280) will be published» (Preface, p. 9). És un anunci magnífic, avalat pels estudis que ara presentarem.

 

Biografia de l'autor/a

Jaume Mensa i Valls, Universitat Autònoma de Barcelona

Professor titular de Filosofia Medieval de la Universitat Autònoma de Barcelona i membre numerari de l'Institut d'Estudis Catalans (Secció de Filosofia i Ciències Socials).

Descàrregues

Publicat

2018-06-27

Número

Secció

Recensions