Mètodes ràpids i automatització en microbiologia alimentària : actualitat, perspectives i reptes

Autors/ores

  • Marta Capellas
  • Josep Yuste
  • Daniel Y. C. Fung

Resum

El nombre d'assajos microbiològics augmenta any rere any, amb grans progressos en el desenvolupament de mètodes fàcils d'usar i que asseguren rapidesa, precisió, sensibilitat i especificitat en l'obtenció dels resultats, a un cost moderat. Els mètodes microbiològics ràpids i automatitzats permeten als industrials treure els seus productes més ràpidament al mercat, garantint-ne la seguretat i la conservació. Els avenços en instrumentació fan possible comptar les cèl·lules viables més ràpidament i eficientment. L'ELISA (enzyme-linked immunosorbent assay), el mètode immunològic més usat, està totalment automatitzat i consolidat a moltes empreses alimentàries. La detecció d'ATP s'usa actualment per avaluar en temps real la neteja i la desinfecció a la indústria alimentària, mitjançant sistemes de bioluminescència. L'aplicació de la biologia molecular en els aliments està guanyant importància. El mètode més usat és la PCR (polymerase chain reaction). En el futur, els biosensors seran a les línies de processament d'aliments. I en aquest camp també es treballa en bioxips i microxips.

Descàrregues

Publicat

2007-03-15

Com citar

Capellas, M., Yuste, J., & Fung, D. Y. C. (2007). Mètodes ràpids i automatització en microbiologia alimentària : actualitat, perspectives i reptes. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 11–16. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/3680.001

Número

Secció

Ciència