El dret a la informació versus la protecció del dret a la intimitat en la societat de la informació. La nova LO de protecció de dades i el dret a l’oblit

Autors/ores

  • Francesc Triola Torres Institut d'Estudis Catalans
  • Marta Insúa Berdún Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), Barcelona

Paraules clau:

llibertat d’expressió, llibertat d’informació, dret a la intimitat, protecció de dades, dret de rectificació, dret a l’oblit.

Resum

Els límits entre el dret a la informació i el dret a la intimitat han estat establerts per la jurisprudència, tema que ha estat relativament pacífic fins ara. La irrupció de les tecnologies de la informació ha modificat les circumstàncies i aquesta nova realitat genera noves situacions de conflicte entre, per una banda, els drets a l’honor i la intimitat de les persones, protegits per l’article 18.1 de la Constitució espanyola, i el dret a la protecció de les dades de caràcter personal de l’article 18.4, i, per l’altra, el dret a la llibertat d’informació de l’article 20.1; de manera que es requereix una nova valoració.

PARAULES CLAU: llibertat d’expressió, llibertat d’informació, dret a la intimitat, protecció de dades, dret de rectificació, dret a l’oblit.

Biografies de l'autor/a

Francesc Triola Torres, Institut d'Estudis Catalans

Periodista, col·legiat del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC), núm. 91250, Barcelona.



Marta Insúa Berdún, Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), Barcelona

Advocada, presidenta de la Secció de Dret de la
Propietat Intel·lectual i Drets d’Imatge de l’Il·lustre
Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), Barcelona.

Descàrregues

Com citar

Triola Torres, F., & Insúa Berdún, M. (2019). El dret a la informació <i>versus</i> la protecció del dret a la intimitat en la societat de la informació. La nova LO de protecció de dades i el dret a l’oblit. Comunicació. Revista De Recerca I d’anàlisi, 36(1), 117–131. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TC/article/view/145794

Número

Secció

Articles