Avantatges d’aplicar la robòtica i la intel·ligència artificial amb la càmera Smart AI Lens i la placa Micro:bit a primària
Paraules clau:
inteŀligència artificial (AI), robòtica, Internet de les coses, pensament computacional, objectius de desenvolupament sostenible (ODS)Resum
En la situació actual de l’educació, la reflexió sobre la pràctica és una necessitat per garantir evidències d’èxit. A l’Escola Espai-3 utilitzem la robòtica i la intel·ligència artificial (IA) per tal d’estudiar-ne els avantatges a les aules de primària.
En moltes ocasions, la robòtica necessita la inteŀligència artificial per dur a terme determinades accions. La càmera Smart AI Lens d’Elecfreaks, juntament amb la placa Micro:bit, ofereix l’oportunitat a l’alumnat de primària d’endinsar-se en el món fascinant de la programació de robots.
Després d’haver creat mitjançant Scratch un assistent personal basat en la IA, aquesta experiència té com a objectiu principal introduir els estudiants en la relació entre la robòtica i la inteŀligència artificial mitjançant la creació i programació de robots utilitzant la càmera Smart AI Lens i la placa Micro:bit.
Els resultats obtinguts permeten valorar la motivació, la millora conductual i la disposició a l’aprenentatge de l’alumnat participant, que mostra una millora creixent en les competències treballades i un clima de centre harmoniós i sostenible.
Descàrregues
Descàrregues
Publicat
Com citar
Número
Secció
Llicència
Drets d'autor (c) 2024 Rosa Maria de la Fuente Castelló

Aquesta obra està sota una llicència internacional Creative Commons Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 4.0.
La propietat intel·lectual dels articles és dels respectius autors i autores.
Els autors/es en el moment de lliurar els articles a la Revista Catalana de Pedagogia per a sol·licitar-ne la publicació accepten els termes següents:
- Concedeixen a la Societat Catalana de Pedagogia (filial de l’Institut d’Estudis Catalans) els drets de reproducció, comunicació pública i distribució dels articles presentats per a ser publicats a la Revista Catalana de Pedagogia.
- Responen davant la Societat Catalana de Pedagogia, de l'autoria i l'originalitat dels articles presentats.
- És responsabilitat dels autors/es l’obtenció dels permisos per a la reproducció de tot el material gràfic inclòs en els articles.
- La Societat Catalana de Pedagogia, està exempta de tota responsabilitat derivada de l’eventual vulneració de drets de propietat intel·lectual per part dels autors/es.
- Els continguts publicats a la revista estan subjectes —llevat que s’indiqui el contrari en el text o en el material gràfic— a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya (by-nc-nd) de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així doncs, s’autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l’obra sempre que se’n reconegui l’autoria i l’entitat que la publica i no se’n faci un ús comercial ni cap obra derivada.
- La revista no es fa responsable de les idees i opinions exposades pels autors/es dels articles publicats.