Perspectives de Dinamarca sobre la implementació d’un sistema de transport alternatiu en el marc de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 11: Ciutats i Comunitats Sostenibles

Autors/ores

  • Fiona Blin Domínguez Global Studies Graduate

Paraules clau:

Nacions Unides, Objectius de Desenvolupament Sostenible, Objectiu 11, Ciutats i Comunitats Sostenibles, Dinamarca, sistemes de transport alternatius.

Resum

Com a conseqüència del consum excessiu d’energia fòssil destinada al transport, la qualitat de l’aire de moltes ciutats empitjora, amb infraestructures i serveis urbans bàsics insuficients. Per abordar aquests desafiaments, l’Objectiu 11 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides s’ocupa de les ciutats sostenibles i de les comunitats locals. Gràcies a les seves característiques geogràfiques i físiques, Dinamarca ha sabut establir un sistema de transport singular i ecològic: el sistema de bicicletes. Basat en una anàlisi qualitativa dels indicadors de l’ONU per a les Fites 11.2 i 11.6, aquest informe té com a objectiu presentar una visió general de com Dinamarca està progressant en l’assoliment de l’ODS 11, i tracta d’inspirar a altres països perquè utilitzin mitjans de transport alternatius, tenint en compte els diferents nivells d’èxit i fracàs a què aquest país ha hagut d’enfrontar-se.

Paraules clau: Nacions Unides, Objectius de Desenvolupament Sostenible, Objectiu 11: Ciutats i Comunitats Sostenibles, Dinamarca, sistemes de transport alternatius.

Descàrregues

Com citar

Blin Domínguez, F. (2020). Perspectives de Dinamarca sobre la implementació d’un sistema de transport alternatiu en el marc de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 11: Ciutats i Comunitats Sostenibles. Treballs De La Societat Catalana De Geografia, (88), 115–141. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TSCG/article/view/146716

Número

Secció

Notes i documentació