Metodologia per a l'avaluació sensorial de l'oli d'oliva verge Autors/ores M. Paz Romero Fabregat Resum Les aplicacions de l'avaluació sensorial a la indústria d'extracció i comercialització de l'oli d'oliva són múltiples, des de la classificació comercial dels olis d'oliva, el control de qualitat a les empreses, com a eina per tal de decidir la compra d'olis a productors o agents comercials intermediaris, fins a criteri per a establir els cupatges dels olis. Es fan tres tipus de proves sensorials: discriminatòries (per a quantificar tècnicament un caràcter), descriptives (per a quantificar tècnicament un conjunt d'atributs) i hedòniques (per a determinar les preferències dels consumidors). L'avaluació de l'oli d'oliva requereix també un llenguatge comú per a descriure sensacions, que està definit per la legislació de la UE, i un panell de tast de persones amb un entrenament específic. A causa de la naturalesa de l'oli, sols es pot fer una prova a cada tast. Descàrregues Text complet Publicat 2008-07-18 Com citar Romero Fabregat, M. P. (2008). Metodologia per a l’avaluació sensorial de l’oli d’oliva verge. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 26–31. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/38171.001 Més formats de citació ACM ACS APA ABNT Chicago Harvard IEEE MLA Turabian Vancouver Descarregar citació Endnote/Zotero/Mendeley (RIS) BibTeX Número Núm. 12 : maig 2008 Secció Tecnologia Llicència La propietat intel·lectual dels articles és dels respectius autors. Els autors en el moment de lliurar els articles a la revista TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments per a sol·licitar-ne la publicació accepten els termes següents: Els autors cedeixen a l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació (filial de l'Institut d'Estudis Catalans) els drets de reproducció, comunicació pública i distribució dels articles presentats per a ser publicats a la revista TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments. Els autors responen davant l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, de l'autoria i l'originalitat dels articles presentats. És responsabilitat dels autors l'obtenció dels permisos per a la reproducció de tot el material gràfic inclòs en els articles. l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, està exempta de tota responsabilitat derivada de l'eventual vulneració de drets de propietat intel·lectual per part dels autors. Els continguts publicats a la revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari en el text o en el material gràfic- a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya (by-nc-nd) de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així doncs, s'autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada. La revista no es fa responsable de les idees i opinions exposades pels autors dels articles publicats.