Aflatoxines i ocratoxines: agents tòxics que cal controlar Autors/ores L. Comellas I. Anaya M. Agut M. Ventura Resum El present article se centra en l'estudi de toxines produïdes per fongs dels gèneres Aspergillus i Penicillium, més concretament en les aflatoxines B1, G1, B2, G2 i ocratoxina A. Es dóna una visió general del tema quant a origen, legislació, toxicitat i control de micotoxines. A més, es presenten tres mètodes per a l'anàlisi d'aquestes toxines en productes vegetals, ja que són els substrats en els quals es presenten més habitualment. Primerament, es desenvolupa un metòde d'anàlisi per a la determinació d'aflatoxines B1, G1, B2 i G2 en una planta medicinal. Posteriorment, s'optimitza l'anàlisi d'ocratoxina A en cafè i finalment es presenta un mètode per a la determinació simultània d'aflatoxines B1, G1, B2, G2 i ocratoxina A en cervesa. En tots els mètodes s'empra extracció en fase sòlida de reblert polimèric i cromatografia líquida de fase inversa. La detecció es realitza per espectrometria de masses de quadrupol simple amb ionització a pressió atmosfèrica. Descàrregues Text complet Publicat 2006-07-06 Com citar Comellas, L., Anaya, I., Agut, M., & Ventura, M. (2006). Aflatoxines i ocratoxines: agents tòxics que cal controlar. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 5–11. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/3675.001 Més formats de citació ACM ACS APA ABNT Chicago Harvard IEEE MLA Turabian Vancouver Descarregar citació Endnote/Zotero/Mendeley (RIS) BibTeX Número Núm. 9 : maig 2006 Secció Ciència Llicència La propietat intel·lectual dels articles és dels respectius autors. Els autors en el moment de lliurar els articles a la revista TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments per a sol·licitar-ne la publicació accepten els termes següents: Els autors cedeixen a l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació (filial de l'Institut d'Estudis Catalans) els drets de reproducció, comunicació pública i distribució dels articles presentats per a ser publicats a la revista TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments. Els autors responen davant l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, de l'autoria i l'originalitat dels articles presentats. És responsabilitat dels autors l'obtenció dels permisos per a la reproducció de tot el material gràfic inclòs en els articles. l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, està exempta de tota responsabilitat derivada de l'eventual vulneració de drets de propietat intel·lectual per part dels autors. Els continguts publicats a la revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari en el text o en el material gràfic- a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya (by-nc-nd) de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així doncs, s'autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada. La revista no es fa responsable de les idees i opinions exposades pels autors dels articles publicats.