Hidrocarburs aromàtics policíclics en oli de sansa o de pinyolada d'oliva i altres aliments

Autors/ores

  • M. Carmen Vidal Carou

Resum

Aquest article revisa amb la perspectiva d'avui els fets i els arguments que van motivar el 2001 l'alerta alimentària decretada pel Ministeri de Sanitat i Consum, i que va desencadenar la retirada del mercat de l'oli de sansa o de pinyolada, ja que presentava una concentració potencialment perillosa d'hidrocarburs aromàtics policíclics (HAPc). Per tal d'entendre la situació creada, es revisen les causes que van portar a l'acumulació d'HAPc, les seves implicacions toxicològiques, les limitacions de les evidències toxicològiques actuals, així com les conseqüències de la mesura adoptada i les actituds de diferents organismes amb competències en l'àmbit de la salut pública.

Descàrregues

Publicat

2005-03-03

Com citar

Vidal Carou, M. C. (2005). Hidrocarburs aromàtics policíclics en oli de sansa o de pinyolada d’oliva i altres aliments. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 27–35. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/3657.001

Número

Secció

Articles