Tecnologies emergents per a la conservació dels aliments Autors/ores Josep M. Monfort Resum La globalització dels mercats, els nous estils de vida i el canvi d'hàbits alimentaris demanen productes de més llarga durada, al mateix temps que hi ha una exigència de processament mínim, que recordi els productes d'origen sense disminuir-ne la seguretat d'ús. Per atendre aquests desitjos del consumidor, la indústria alimentària ha adoptat la teoria de Lesinger d'introduir en el processament de l'aliment un seguit d'obstacles suaus que dificultin el creixement bacterià, i amb l'acoblament d'aquests tractaments lleugers, parcials i específics assolir un efecte eficaç, segur i quasi total. Les tecnologies emergents que es poden aplicar a la conservació dels aliments són nous obstacles a afegir en el procés, però que no sempre s'implanten amb èxit, per diferents raons que s'exposen en aquesta breu revisió, juntament amb les seves projeccions de futur. Descàrregues Text complet Publicat 2007-11-12 Com citar Monfort, J. M. (2007). Tecnologies emergents per a la conservació dels aliments. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 3–7. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/29829.001 Més formats de citació ACM ACS APA ABNT Chicago Harvard IEEE MLA Turabian Vancouver Descarregar citació Endnote/Zotero/Mendeley (RIS) BibTeX Número Núm. 11 : setembre 2007 Secció Tecnologia Llicència La propietat intel·lectual dels articles és dels respectius autors. Els autors en el moment de lliurar els articles a la revista TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments per a sol·licitar-ne la publicació accepten els termes següents: Els autors cedeixen a l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació (filial de l'Institut d'Estudis Catalans) els drets de reproducció, comunicació pública i distribució dels articles presentats per a ser publicats a la revista TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments. Els autors responen davant l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, de l'autoria i l'originalitat dels articles presentats. És responsabilitat dels autors l'obtenció dels permisos per a la reproducció de tot el material gràfic inclòs en els articles. l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, està exempta de tota responsabilitat derivada de l'eventual vulneració de drets de propietat intel·lectual per part dels autors. Els continguts publicats a la revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari en el text o en el material gràfic- a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya (by-nc-nd) de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així doncs, s'autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada. La revista no es fa responsable de les idees i opinions exposades pels autors dels articles publicats.