La creació de relats digitals com a activitat de reflexió professionalitzadora i d’autoconeixement en l’itinerari del pràcticum
Palabras clave:
pràcticum, professionalització, relats digitals, identitat narrativa, identitat professional, pedagogiaResumen
Es presenta una experiència centrada en la creació de relats digitals per a la reflexió professionalitzadora i d’autoconeixement en l’itinerari del pràcticum del grau de pedagogia de la Universitat de Barcelona. Se situa a escala teòrica el seu potencial reflexiu, de construcció de la identitat narrativa professional i d’autoconeixement, per a justificar-ne la integració com a activitat del pràcticum. S’expliquen les fases dutes a terme per a la consecució de la creació dels relats digitals en modalitat virtual asíncrona, així com els diferents materials emprats i posats a disposició dels estudiants. L’experiència es valora positivament per l’alt volum de participació i implicació dels estudiants al llarg del procés de creació, així com per les respostes obtingudes en un qüestionari en línia. Els resultats indiquen que aquesta activitat pot contribuir a la reflexió professionalitzadora i a l’autoconeixement, necessaris en el context professional actual tan divers i canviant de la figura del pedagog o pedagoga.
Paraules clau: Pràcticum, professionalització, relats digitals, identitat narrativa, identitat professional, pedagogia.
Descargas
Descargas
Publicado
2021-01-27
Cómo citar
Fuertes-Alpiste, M. (2021). La creació de relats digitals com a activitat de reflexió professionalitzadora i d’autoconeixement en l’itinerari del pràcticum. Revista Catalana De Pedagogia, 19, 39–50. Recuperado a partir de https://revistes.iec.cat/index.php/RCP/article/view/148489
Número
Sección
Artículos de experiencias
Licencia
La propiedad intelectual de los artículos es de sus respectivos autores.
Los autores/as en el momento de entregar los artículos a la Revista Catalana de Pedagogia para solicitar su publicación aceptan los siguientes términos:
- Conceden a la Societat Catalana de Pedagogia (filial del Institut d'Estudis Catalans) los derechos de reproducción, comunicación pública y distribución de los artículos presentados para su publicación en la Revista Catalana de Pedagogia.
- Responden ante la Societat Catalana de Pedagogia, de la autoría y la originalidad de los artículos presentados.
- Es responsabilidad de los autores/as la obtención de los permisos para la reproducción de todo el material gráfico incluido en los artículos.
- La Societat Catalana de Pedagogia está exenta de toda responsabilidad derivada de la eventual vulneración de derechos de propiedad intelectual por parte de los autores/as.
- Los contenidos publicados en la revista están sujetos -a menos que se indique lo contrario en el texto o en el material gráfico- a una licencia Reconocimiento - No comercial - Sin obras derivadas 3.0 España (by-nc-nd) de Creative Commons, cuyo texto completo se puede consultar en http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Así pues, se autoriza al público en general a reproducir, distribuir y comunicar la obra siempre que se reconozca la autoría y la entidad que la publica y no se haga un uso comercial ni obra derivada.
- La revista no se hace responsable de las ideas y opiniones expuestas por los autores/as de los artículos publicados.