Història entre bastidors d’una experiència d’un curs en línia d’èxit

Autors/ores

  • Mustafa Zulkuf Altan Erciyes University

Paraules clau:

Ensenyament en línia, reflexions dels estudiants, programa d’ensenyament de la llengua anglesa, educació superior, assignació de tasques concretes basades en el rendiment.

Resum

En resposta a la pandèmia de la COVID-19 causada pel nou coronavirus, el professorat de totes les universitats de Turquia, tal com ha passat en altres països, ha hagut de fer classes en línia sincròniques i/o asincròniques. Tant si ha impartit pocs cursos en línia com molts, el més probable és que el professorat i també el seu alumnat no en gaudeixin tant com dels cursos presencials. Tanmateix, si se segueixen els passos correctes, es poden dur a terme classes virtuals entretingudes i acadèmicament profitoses. Aquest article presenta els processos que cal aplicar abans, durant i després de la implementació de cursos en línia per tal que siguin satisfactoris, juntament amb reflexions qualitatives dels estudiants respecte d’aquests cursos, impartits durant el semestre de primavera de 2020 en el Departament d’Educació i Ensenyament de la Llengua Anglesa de la Universitat d’Erciyes, a Turquia. Els comentaris dels estudiants posen de manifest que, en comparació amb altres cursos en línia que van seguir durant el mateix període, aquestes classes virtuals es van començar a impartir sense contratemps, van tenir més èxit, no van ser diferents d’altres classes presencials que havien fet amb mi, presentaven una planificació de les tasques molt acurada, no van deixar els alumnes desatesos, es van fer ressò dels problemes del moment i els van preparar per al futur. Els alumnes també afirmen que els cursos els van ajudar a tenir una idea sobre com planificar amb èxit cursos en línia, tot i que, si poden triar, continuen preferint l’ensenyament presencial. 

Paraules clau: Ensenyament en línia, reflexions dels estudiants, programa d’ensenyament de la llengua anglesa, educació superior, assignació de tasques concretes basades en el rendiment.


Biografia de l'autor/a

Mustafa Zulkuf Altan, Erciyes University

Mustafa Zülküf Altan is a full time professor in ELT at the Department of Foreign Languages ​​Education at Erciyes University, Turkey. His research interests include teacher education, teacher development, and managing educational change, individual differences in foreign language learning, alternative assessment, intercultural communication and entrepreneurial teaching.

Descàrregues

Publicat

2020-10-14

Com citar

Altan, M. Z. (2020). Història entre bastidors d’una experiència d’un curs en línia d’èxit. Revista Catalana De Pedagogia, 18, 99–111. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/RCP/article/view/148282

Número

Secció

Articles d'experiències