Introducció a l’orientació educativa de les Illes Balears i els seus reptes

Autors/ores

  • David Sánchez Llull Universitat de les Illes Balears (UIB)

Paraules clau:

Orientador, necessitats específiques de suport educatiu, necessitats educatives especials, adaptacions curriculars.

Resum

Presentam una introducció a l’orientació educativa de l’escola pública de les Illes Balears. Actualment, a les Illes Balears s’està produint un gran canvi educatiu pel que fa al model actual d’orientació educativa i s’ha introduït una nova figura als centres educatius d’infantil i primària: els orientadors de centre (OC). A partir d’aquí, analitzarem els diferents tipus d’orientadors que actualment existeixen a les Illes Balears (orientadors de centre, OC; orientadors educatius, OE, i Programes d’intervenció psicopedagògica i orientació educativa, PIPOE), i ens introduirem en els diferents àmbits d’actuació dels orientadors, com ara l’equip d’atenció primerenca (EAP), equip d’alteració del comportament (EAC), equip d’orientació educativa i psicopedagògica (EOEP) i el departament d’orientació (DO) a secundària. També determinarem els diferents tipus d’alumnat que atenen: alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu (NESE) i alumnat amb necessitats educatives especials (NEE), per acabar amb les adaptacions curriculars que poden desenvolupar: adaptació curricular significativa (ACS), adaptació curricular no significativa (ACNS) i adaptació curricular d’accés (ACA), i les problemàtiques que actualment afecten els orientadors.

Paraules clau: Orientador, necessitats específiques de suport educatiu, necessitats educatives especials, adaptacions curriculars.

Descàrregues

Com citar

Sánchez Llull, D. (2019). Introducció a l’orientació educativa de les Illes Balears i els seus reptes. Revista Catalana De Pedagogia, 15, 177–196. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/RCP/article/view/145753

Número

Secció

Miscel·lània