Aflatoxines i ocratoxines: agents tòxics que cal controlar

Autors/ores

  • L. Comellas
  • I. Anaya
  • M. Agut
  • M. Ventura

Resum

El present article se centra en l'estudi de toxines produïdes per fongs dels gèneres Aspergillus i Penicillium, més concretament en les aflatoxines B1, G1, B2, G2 i ocratoxina A. Es dóna una visió general del tema quant a origen, legislació, toxicitat i control de micotoxines. A més, es presenten tres mètodes per a l'anàlisi d'aquestes toxines en productes vegetals, ja que són els substrats en els quals es presenten més habitualment. Primerament, es desenvolupa un metòde d'anàlisi per a la determinació d'aflatoxines B1, G1, B2 i G2 en una planta medicinal. Posteriorment, s'optimitza l'anàlisi d'ocratoxina A en cafè i finalment es presenta un mètode per a la determinació simultània d'aflatoxines B1, G1, B2, G2 i ocratoxina A en cervesa. En tots els mètodes s'empra extracció en fase sòlida de reblert polimèric i cromatografia líquida de fase inversa. La detecció es realitza per espectrometria de masses de quadrupol simple amb ionització a pressió atmosfèrica.

Descàrregues

Publicat

2006-07-06

Com citar

Comellas, L., Anaya, I., Agut, M., & Ventura, M. (2006). Aflatoxines i ocratoxines: agents tòxics que cal controlar. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 5–11. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/3675.001

Número

Secció

Ciència