Recursos creatius en la formació i supervisió de professionals de l’educació: l’experiència de l’Equip BES (Barcelona Espai de Supervisió)

Autors/ores

  • Xavier Gimeno Universitat Autònoma de Barcelona
  • Raül Martínez Universitat Autònoma de Barcelona
  • Arnau Careta Universitat Autònoma de Barcelona
  • Neus Ballesteros Universitat Autònoma de Barcelona

Paraules clau:

Professionals de l’educació, formació permanent, supervisió professional, recursos creatius, reflexió, autoconeixement.

Resum

Els professionals de l’educació vivim la nostra tasca des d’un compromís profund que ens aporta satisfaccions i també malestars que cal atendre. Disposem de contextos de formació i de supervisió professional on es promou la reflexió i la consciència d’un mateix, de l’equip i l’aprenentatge compartit. Són espais que faciliten el fet de revisar com ens desenvolupem a escala personal i professional per posar-nos a disposició i acompanyar de forma honesta i saludable la formació de les persones amb les quals es treballa. Els recursos creatius que es despleguen en les formacions i supervisions professionals són dispositius que ajuden a aquest objectiu i medien, a través d’elements simbòlics i metafòrics, entre el formador/supervisor i aquell qui s’està formant o participa a les supervisions i, també, entre aquell que aprèn i l’objecte d’aprenentatge. Són recursos que ens situen i permeten desenvolupar la capacitat de generar alguna cosa innovadora per a la persona i els equips.

Paraules clau: Professionals de l’educació, formació permanent, supervisió professional, recursos creatius, reflexió, autoconeixement.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografies de l'autor/a

Raül Martínez, Universitat Autònoma de Barcelona

Conductor en entorns de supervisió d’equips de professionals del sector educatiu i social.

Arnau Careta, Universitat Autònoma de Barcelona

Formador i assessor d’equips i de professionals de l’àmbit socioeducatiu. Membre de l’ERIFE (Equip de Recerca sobre Infància, Família i Educació de la UAB).

Neus Ballesteros, Universitat Autònoma de Barcelona

Professora associada per al Departament de Pedagogia Aplicada de la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB.

Descàrregues

Com citar

Gimeno, X., Martínez, R., Careta, A., & Ballesteros, N. (2019). Recursos creatius en la formació i supervisió de professionals de l’educació: l’experiència de l’Equip BES (Barcelona Espai de Supervisió). Revista Catalana De Pedagogia, 16, 219–237. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/RCP/article/view/146025

Número

Secció

Articles d'experiències