Milestone Project. Neurociència i creativitat

Autors/ores

  • Daniel Inglada Institut El Foix. Santa Margarida i els Monjos
  • Oriol Leira Col·legi Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat
  • Manel Villar Institut Guillem Catà de Manresa

Paraules clau:

Milestone, pensament, autisme, cervell, creativitat, neurociències, conciència, innovació, posthumanisme

Resum

Trobar moments i espais d’interacció entre artistes i pensadors ha estat l’aposta de Milestone Project, una proposta cultural que durant els darrers anys s’està duent a terme a Girona. Un botó de mostra ha estat el tema «Neurociència i creativitat». El poder és una mena d’acte altruista, que deixa en mans dels individus la responsabilitat del que poden fer amb la seva creativitat. «Vosaltres podeu. La vostra imaginació és el més preuat que teniu». El poder compta amb l’ajut de certs sabers que insisteixen en el caràcter creatiu de la consciència humana: «La consciència és consciència creadora del món», afirma la neurociència. Amb les neurociències, la creativitat deixa de ser monopoli d’una minoria d’excèntrics i passa a ser patrimoni de tots. Quines conseqüències podria tenir l’aplicació d’aquestes tècniques en diferents àmbits com ara la moral, l’estètica, l’educació, la política... ?

Paraules clau: Milestone, pensament, autisme, cervell, creativitat, neurociències, conciència, innovació, posthumanisme.

Descàrregues

Publicat

2018-04-11

Com citar

Inglada, D., Leira, O., & Villar, M. (2018). Milestone Project. Neurociència i creativitat. Anuari De La Societat Catalana De Filosofia, (28-29), 321–332. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/ASCF/article/view/144250

Número

Secció

Actes del IV Congrés Català de Filosofia