Milestone Project. Neurociència i creativitat

Autores/as

  • Daniel Inglada Institut El Foix. Santa Margarida i els Monjos
  • Oriol Leira Col·legi Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat
  • Manel Villar Institut Guillem Catà de Manresa

Palabras clave:

Milestone, pensament, autisme, cervell, creativitat, neurociències, conciència, innovació, posthumanisme

Resumen

Trobar moments i espais d’interacció entre artistes i pensadors ha estat l’aposta de Milestone Project, una proposta cultural que durant els darrers anys s’està duent a terme a Girona. Un botó de mostra ha estat el tema «Neurociència i creativitat». El poder és una mena d’acte altruista, que deixa en mans dels individus la responsabilitat del que poden fer amb la seva creativitat. «Vosaltres podeu. La vostra imaginació és el més preuat que teniu». El poder compta amb l’ajut de certs sabers que insisteixen en el caràcter creatiu de la consciència humana: «La consciència és consciència creadora del món», afirma la neurociència. Amb les neurociències, la creativitat deixa de ser monopoli d’una minoria d’excèntrics i passa a ser patrimoni de tots. Quines conseqüències podria tenir l’aplicació d’aquestes tècniques en diferents àmbits com ara la moral, l’estètica, l’educació, la política... ?

Paraules clau: Milestone, pensament, autisme, cervell, creativitat, neurociències, conciència, innovació, posthumanisme.

Descargas

Publicado

2018-04-11

Cómo citar

Inglada, D., Leira, O., & Villar, M. (2018). Milestone Project. Neurociència i creativitat. Anuari De La Societat Catalana De Filosofia, (28-29), 321–332. Recuperado a partir de https://revistes.iec.cat/index.php/ASCF/article/view/144250

Número

Sección

Actes del IV Congrés Català de Filosofia