Enquesta sobre coneixement lingüístic i formació educativa de persones sordes de les Illes Balears (2018)

Autors/ores

  • Lluís Barceló-Coblijn Universitat de les Illes Balears
  • Catalina Jaume Martín Universitat de les Illes Balears

Paraules clau:

persones sordes, llengua de signes, català, castellà, lectoescriptura, demolingüística

Resum

Aquest treball presenta les dades d’una enquesta administrada a la comunitat de persones sordes de les Illes Balears sobre el coneixement que tenen de llengües, les habilitats que mostren en lectoescriptura i el nivell d’educació que han assolit al llarg de la seva vida. També s’analitza quins sectors laborals sol ocupar aquest grup poblacional i com es relaciona aquest factor amb els problemes d’accés a l’educació.

 

Biografia de l'autor/a

Lluís Barceló-Coblijn, Universitat de les Illes Balears

Llicenciat en Filologia Catalana (2006, Universitat de les Illes Balears; UIB) i després també en Lingüística General  (2007, Universitat de Barcelona; UB). Màster en Ciència Cognitiva i Llenguatge (2008, UB) i Màster en Cognició i Evolució Humana (2010, UIB). La seva Tesi Doctoral (2012) és sobre l’evolució del llenguatge en les espècies H. sapiens i and H. neanderthalensis, i sobre l’evolució del llenguatge durant l’ontogènia (adquisició del llenguatge) analitzada per mitjà de xarxes complexes.

En 2008 va treballar breument a l'ICREA-Complex Systems Lab, on va entrar en contacte amb les xarxes, els sistemes complexos i el llenguatge. D’ençà alehores aplica els estudis de xarxes a l’adquisició del llenguatge tant en condicions típiques com atípiques (patològics).

Actualment ha obert una línia de recerca sobre les llengües de signes que s'usen a les Illes Balears

Descàrregues

Publicat

26-03-2021