L’evolució del turisme en espais rurals: un estat de la qüestió

Autors/ores

  • Francesc Fusté Forné Universitat de Girona

Paraules clau:

desenvolupament local, destinacions de muntanya, Pirineus catalans, turisme en espais rurals, Vall de Boí.

Resum

El turisme rural neix com una activitat vinculada als allotjaments rurals i a les pràctiques agrícoles i ramaderes. A poc a poc la pràctica turística en espais rurals es va diversificant i inclou turismes especialitzats relacionats amb la cultura i la naturalesa. L’activitat balneària i els excursionistes van ser els primers a explorar els Pirineus catalans, però no va ser fins l’arribada del turisme de masses en regions de muntanya, amb l’esquí, que les zones propícies dels Pirineus van començar a desenvolupar l’activitat turística, massa vegades vinculada exclusivament al desenvolupament econòmic. Així, la present recerca tracta sobre la literatura vinculada el turisme rural en destinacions de muntanya, els seus inicis i la seva evolució en el context dels Pirineus de Catalunya.

Paraules clau: desenvolupament local, destinacions de muntanya, Pirineus catalans, turisme en espais rurals, Vall de Boí.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Descàrregues

Com citar

Fusté Forné, F. (2015). L’evolució del turisme en espais rurals: un estat de la qüestió. Treballs De La Societat Catalana De Geografia, (80), 167–178. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TSCG/article/view/140461

Número

Secció

Notes i documentació