L’evolució del turisme en espais rurals: un estat de la qüestió

Autors/ores

  • Francesc Fusté Forné Universitat de Girona

Paraules clau:

desenvolupament local, destinacions de muntanya, Pirineus catalans, turisme en espais rurals, Vall de Boí.

Resum

El turisme rural neix com una activitat vinculada als allotjaments rurals i a les pràctiques agrícoles i ramaderes. A poc a poc la pràctica turística en espais rurals es va diversificant i inclou turismes especialitzats relacionats amb la cultura i la naturalesa. L’activitat balneària i els excursionistes van ser els primers a explorar els Pirineus catalans, però no va ser fins l’arribada del turisme de masses en regions de muntanya, amb l’esquí, que les zones propícies dels Pirineus van començar a desenvolupar l’activitat turística, massa vegades vinculada exclusivament al desenvolupament econòmic. Així, la present recerca tracta sobre la literatura vinculada el turisme rural en destinacions de muntanya, els seus inicis i la seva evolució en el context dels Pirineus de Catalunya.

Paraules clau: desenvolupament local, destinacions de muntanya, Pirineus catalans, turisme en espais rurals, Vall de Boí.

Descàrregues

Com citar

Fusté Forné, F. (2015). L’evolució del turisme en espais rurals: un estat de la qüestió. Treballs De La Societat Catalana De Geografia, (80), 167–178. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TSCG/article/view/140461

Número

Secció

Notes i documentació