Descripció general dels programes de temàtica científica de la ràdio pública i privada espanyola

Autors/ores

  • Francisco Javier San Martín González Departament de Periodisme de la Universitat del País Basc, Leioa, Biscaia

Paraules clau:

ciència, ràdio, periodisme científic, gèneres periodístics, participació dels oients, divulgació científica.

Resum

El pas final de qualsevol investigació científica és la divulgació dels resultats. El present article, part d’una tesi doctoral, estudia la divulgació de la ciència en els programes de les ràdios públiques autonòmiques espanyoles i en les emissores privades de referència. En total, més de 100 emissions de 10 emissores diferents, que representen gairebé 4.200 minuts. S’han cobert variables que van des dels aspectes identificatius bàsics de cadascun d’ells fins a la formació de l’equip humà o les possibilitats de participació dels oients. La investigació ha constatat que la ciència a la ràdio és un contingut fonamentalment vespertí, l’abús de l’entrevista com a gènere periodístic, la pràcticament completa desaparició del reportatge i l’escassa o nul·la participació dels oients.

PARAULES CLAU: ciència, ràdio, periodisme científic, gèneres periodístics, participació dels oients, divulgació científica.

Descàrregues

Com citar

San Martín González, F. J. (2015). Descripció general dels programes de temàtica científica de la ràdio pública i privada espanyola. Comunicació. Revista De Recerca I d’anàlisi, 32(1), 115–134. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TC/article/view/137987

Número

Secció

Articles