La formació en l’àmbit de la salut mental: experiències de fotografia participativa

Autors/ores

  • Alice Monteil Fundación Photographic Social Vision. Barcelona.
  • Mireia Plans Fundación Photographic Social Vision. Barcelona.

Paraules clau:

Fotografia participativa, educació visual, metodologia, salut mental, inclusió, comunitat, visibilització, creativitat, identitat.

Resum

Des de l'Àrea d'Educació de la Fundació Photographic Social Vision es presenten dos projectes de fotografia participativa per a l'educació visual i inclusió social. Tots els participants són persones amb problemes de salut mental diagnosticades que resideixen a la Llar Sant Martí de Barcelona. Es descriu la metodologia utilitzada basada en l'anàlisi i la pràctica constant del col·lectiu i el context en què es treballa, la precisió dels objectius i la creació de les eines adequades per realitzar el projecte. Segueix una descripció de dos tallers portats a terme, en els quals es demostra com la fotografia és una eina eficaç per visualitzar els mons interns de les persones, i com mitjançant la creació de projectes artístics comunitaris es generen experiències que enforteixen l'autoestima dels participants , facilitant nous vincles personals que ajuden a la desestigmatització de persones que viuen en risc d'desafiliació social.

Paraules clau: Fotografia participativa, educació visual, metodologia, salut mental, inclusió, comunitat, visibilització, creativitat, identitat.

Descàrregues

Com citar

Monteil, A., & Plans, M. (2017). La formació en l’àmbit de la salut mental: experiències de fotografia participativa. Revista Catalana De Pedagogia, 11, 201–219. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/RCP/article/view/142959

Número

Secció

Articles d'experiències