Recerca de llevats autòctons de garnatxa blanca

Autors/ores

  • M. Carme Masqué Tell
  • Beatriz Zaplana
  • Xoan Elorduy
  • Josep Valiente
  • Eva Bertran
  • Anna Puig

Resum

En el marc del pla estratègic de la garnatxa blanca impulsat pel Consell Regulador DO Terra Alta, a INCAVI es va plantejar un projecte amb la col·laboració del mateix Consell Regulador i l'empresa Laffort SA. La finalitat d'aquest és obtenir soques de llevats autòctones el més adaptades possible a les característiques dels mostos de garnatxa blanca de la Terra Alta, i que revelin i conservin al màxim les característiques varietals dels vins obtinguts amb aquests mostos. S'han fet aïllaments a partir de vins en fermentació alcohòlica espontània en tres cellers de la zona durant tres veremes. Les soques de llevat aïllades s'han tipificat mitjançant l'anàlisi del perfil de restricció del DNA mitocondrial. Les soques amb major percentatge d'implantació s'han conservat congelades per a una posterior selecció sobre la base, principalment, del seu potencial fermentatiu i qualitatiu.

Descàrregues

Publicat

2013-10-21

Com citar

Masqué Tell, M. C., Zaplana, B., Elorduy, X., Valiente, J., Bertran, E., & Puig, A. (2013). Recerca de llevats autòctons de garnatxa blanca. Dossiers Agraris, (15), 41–47. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/DA/article/view/82512.001

Número

Secció

Articles