Sabor a paisaje: conceptos para la artificación de la cocina Autores/as Yaiza Ágata Bocos Mirabella Universitat Autònoma de Barcelona Palabras clave: restaurant, comensal, nouvelle cuisine, sabor, paisatge, artificació. Resumen L’expressió «gust de paisatge», si bé metafòrica, resumeix certa voluntat culinària sorgida a la nouvelle cuisine que portarà, a través del concepte d’autoria, a la noció del cuiner com a artista. En el present article es contextualitzaran els episodis pels que l’alta cuina es va anar aproximant conceptualment a l’entorn on es trobava i es procurarà entendre la rellevància del format del restaurant gastronòmic i els seus mecanismes tècnics en la formació d’una imatge artística d’aquest. Així, es comprendrà de quina manera el comensal està doblement perdut davant aquesta imatge, podent així assaborir el paisatge.Paraules clau: restaurant, comensal, nouvelle cuisine, sabor, paisatge, artificació. Descargas PDF (Català) Cómo citar Bocos Mirabella, Y. Ágata. (2020). Sabor a paisaje: conceptos para la artificación de la cocina. Anuari De La Societat Catalana De Filosofia, (30-31), 275–285. Recuperado a partir de https://revistes.iec.cat/index.php/ASCF/article/view/148557 Más formatos de cita ACM ACS APA ABNT Chicago Harvard IEEE MLA Turabian Vancouver Descargar cita Endnote/Zotero/Mendeley (RIS) BibTeX Número Núm. 30-31: 2019-2020 Sección Àmbit Art i Percepció