Monografies comarcals gallegues? Al voltant del desenvolupament de la Geografia Regional clàssica a Galícia (anys 1920-1980)

Autors/ores

  • Alejandro Otero Varela

Paraules clau:

Geografia Regional, monografia regional, monografia comarcal, geografia de Galícia

Resum

Les monografies regionals constitueixen un vehicle  d’expressió capital de la Geografia desenvolupada sensu lato a la primera meitat del segle xx. Mitjançant unes determinades convencions establertes per l’escola francesa de Geografia Regional clàssica, van ser emprades en diversos contexts; entre ells, es destaca l’escola catalana de Geografia i la seva producció de monografies comarcals, sobretot els anys 1920-1930. El present article  elucida si va existir una  generació correlativa de monografies comarcals a Galícia. Per això, analitza un corpus de més de 40 documents agrupats en tres fases successives, entre les dècades de 1920 i 1980. La recerca acaba per debatre aquests textos estudiats en relació amb els cànons de la monografia regional francesa i de la monografia comarcal catalana.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Descàrregues

Publicat

2023-06-30

Com citar

Otero Varela, A. (2023). Monografies comarcals gallegues? Al voltant del desenvolupament de la Geografia Regional clàssica a Galícia (anys 1920-1980). Treballs De La Societat Catalana De Geografia, (95), 113–142. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TSCG/article/view/150586

Número

Secció

Articles