La Biotecnologia vegetal

Autores/as

  • Pere Puigdomènech i Rosell

Resumen

La biotecnologia vegetal en sentit estricte és una de les més antigues i utilitzades en temps històrics i en el temps actual. És una paradoxa que sigui una de les que s'enfronten a una pitjor percepció social. Les plantes que cultivem són el resultat d'una intensa pressió selectiva per part de les societats humanes. Actualment utilitzem eines biotecnològiques com els cultius in vitro per propagar d'una manera clonal varietats de propietats interessants en diferents espècies. Utilitzem els marcadors moleculars com a eina de suport de la millora i han estat desenvolupades les varietats modificades genèticament, que estan sent utilitzades de manera creixent en el món en un nombre reduït d'espècies. Els reptes de l'agricultura en les properes dècades ens indiquen que haurem de fer servir qualsevol possibilitat que tinguem a la nostra mà per mantenir un nivell acceptable en la producció d'aliments de la manera menys agressiva possible amb el medi ambient.

Publicado

2009-02-16

Número

Sección

Les aplicacions: salut, alimentació, indústria i medi ambient