La Transgènesi en els animals de producció i el seu efecte sobre l'alimentació i la salut

Autors/ores

  • Maria Teresa Paramio Nieto
  • Dolors Izquierdo

Resum

Amb l'ús de la transgènesi, la ramaderia ha canviat i ha augmentat els seus objectius productius. A la producció de carn, llet i ous per al consum alimentari ara s'afegeix la producció de proteïnes d'interès terapèutic i comercial, obtingudes en la llet, la clara de l'ou i el sèrum dels animals. Les metodologies utilitzades per produir remugants, conills, porcs i ocells transgènics són encara poc eficients i econòmicament costoses. Les principals metodologies són: a) microinjecció del transgèn en el pronucli del zigot, b) utilització dels espermatozoides com a vectors del transgèn, c) utilització de virus, especialment de lentivirus, com a portadors del nou gen i c) transferència nuclear. Els principals objectius buscats amb la transgènesi són produir: a) animals més productius, b) aliments d'origen animals més saludables, c) animals menys contaminants i d) animals usats com a biofactories perquè produeixin proteïnes d'interès terapèutic. Fins avui dia no s'ha permès la comercialització de cap producte de la ramaderia transgènica. La falta d'una normativa clara sobre la regulació i comercialització d'aquests productes més una opinió pública escèptica a aquestes metodologies ha produït una baixada important en l'activitat d'aquesta investigació.

Descàrregues

Publicat

2011-01-19