Estratègies de modulació de l’oxidació d’àcids grassos com a tractament per combatre l’obesitat Autores/as Laura Herrero 1. Universitat de Barcelona. Facultat de Farmàcia. Departament de Bioquímica i Biologia Molecular 2. Institut de Biomedicina de la Universitat de Barcelona (IBUB) 3. CIBER Fisiopatología de la Obesidad y la Nutrición (CIBERobn) Joan Francesc Mir 1. Universitat de Barcelona. Facultat de Farmàcia. Departament de Bioquímica i Biologia Molecular 2. Institut de Biomedicina de la Universitat de Barcelona (IBUB) Minéia Weber 1. Universitat de Barcelona. Facultat de Farmàcia. Departament de Bioquímica i Biologia Molecular 2. Institut de Biomedicina de la Universitat de Barcelona (IBUB) Raquel Fucho 1. Universitat de Barcelona. Facultat de Farmàcia. Departament de Bioquímica i Biologia Molecular 2. Institut de Biomedicina de la Universitat de Barcelona (IBUB) María Calderón 1. Universitat de Barcelona. Facultat de Farmàcia. Departament de Bioquímica i Biologia Molecular 2. Institut de Biomedicina de la Universitat de Barcelona (IBUB) 3. CIBER Fisiopatología de la Obesidad y la Nutrición (CIBERobn) Dolors Serra 1. Universitat de Barcelona. Facultat de Farmàcia. Departament de Bioquímica i Biologia Molecular 2. Institut de Biomedicina de la Universitat de Barcelona (IBUB) 3. CIBER Fisiopatología de la Obesidad y la Nutrición (CIBERobn) Palabras clave: Obesitat, ingesta, oxidació d’àcids grassos, CPT1. Resumen L’estil de vida actual, amb dietes d’alt contingut calòric i falta d’exercici físic, fa que la incidència d’obesitat s’incrementi notablement. Augmentar la degradació de greixos o bé reduir la ingesta calòrica poden ser potencials estratègies terapèutiques. L’enzim carnitina palmitoïltransferasa I (CPT1) és el pas limitant de l’oxidació dels àcids grassos. En aquest article, es mostra com la modulació de la seva activitat en diferents teixits, com el fetge, el teixit adipós o l’hipotàlem, pot ser clau a l’hora d’augmentar la despesa energètica i controlar la ingesta d’aliments.Paraules clau: Obesitat, ingesta, oxidació d’àcids grassos, CPT1. Descargas Los datos de descargas todavía no están disponibles. Biografía del autor/a Laura Herrero, 1. Universitat de Barcelona. Facultat de Farmàcia. Departament de Bioquímica i Biologia Molecular 2. Institut de Biomedicina de la Universitat de Barcelona (IBUB) 3. CIBER Fisiopatología de la Obesidad y la Nutrición (CIBERobn) Descargas PDF (Català) Número Núm. 14 (2015) Sección Articles Licencia La propietat intel·lectual dels articles és dels respectius autors.Els autors en el moment de lliurar els articles a la Revista de la Societat Catalana de Química per a sol·licitar-ne la publicació accepten els termes següents:Els autors cedeixen a la Societat Catalana de Química (filial de l’Institut d’Estudis Catalans) els drets de reproducció, comunicació pública i distribució dels articles presentats per a ser publicats a la Revista de la Societat Catalana de Química.Els autors responen davant la Societat Catalana de Química, de l'autoria i l'originalitat dels articles presentats.És responsabilitat dels autors l’obtenció dels permisos per a la reproducció de tot el material gràfic inclòs en els articles.La Societat Catalana de Química, està exempta de tota responsabilitat derivada de l’eventual vulneració de drets de propietat intel·lectual per part dels autors.Els continguts publicats a la revista estan subjectes —llevat que s’indiqui el contrari en el text o en el material gràfic— a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya (by-nc-nd) de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així doncs, s’autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l’obra sempre que se’n reconegui l’autoria i l’entitat que la publica i no se’n faci un ús comercial ni cap obra derivada.Revista de la Societat Catalana de Química no es fa responsable de les idees i opinions exposades pels autors dels articles publicats.